Тържественото откриване на 18 август ще бъде омагьосващо събитие Потопете се

...
Тържественото откриване на 18 август ще бъде омагьосващо събитие Потопете се
Коментари Харесай

„Египетски приказки“ гостува в Бургас, тържествена официална церемония дава началото на изложбата за антики

Тържественото разкриване на 18 август ще бъде омагьосващо събитие

Потопете се в едно неизмеримо странствуване във времето, като влезете в завладяващия свят на античен Египет в зала " Черноморие ", Конгресен център Бургас от 18 август до 19 септември . Станете очевидци на забележителна проява на богатото културно завещание на Египет, където деликатно подбраните експонати ще ви пренесат в една отминала ера.

Експонатите към този момент дойдоха в Бургас и стартира тяхната класификация и подготовка, с цел да Ви посрещнат и потопят в света на древен Египет.

Тържественото разкриване на 18 август дава обещание да бъде омагьосващо събитие. Ексклузивна гала и коктейл ще отбележат началото на тази галерия, удостоена с наличието на уважавани посетители. Сред които ще участват, уважаемият дипломат на Египет Н. Пр. господин Халид Ибрахим Емара, създателят на Антика господин Ахмед Наср, кмета на Бургас Димитър Николов и почетният професор Сергей Игнатов, пионер на египтологията в България. В тази фамозна среща присъединяване ще вземат представители на Търговско-промишлената палата, ръководители на разнообразни сдружения, шефът на пристанище Бургас, магнати от известни туроператорски компании и редица други забележителни персони. Честта да открие изложбата се пада на кмета Димитър Николов. След церемонията гостите ще се впуснат в опознавателна обиколка в изложбената зала, където ще създадат и публични фотоси.
 Завладяващият свят на античен Египет ще ви чака в зала " Черноморие ", Конгресен център Бургас от 18 август до 19 септември
На 18 август изложбата посреща гости от 10:00 до 17:30 ч., а от 19 август до 19 септември отваря порти с работно време от 10:00 до 19:00 ч. Този продължен график дава  опция за опознаване на културните съкровища на Египет. Ентусиастите могат да се отдадат на достоверността на Египет, като посетят магазина за сувенири, предлагащ за закупуване сертифицирани миниатюри.

Потопете се по-дълбоко в забележителните достижения на античните египтяни - интелектуални, литературни, научни и културни, които са оставили незаличима диря в историята. Изложбата " Египетски приказки " може да се похвали с над 100 точни реплики на едни от най-значимите артефакти. Тези артефакти съдържат фрагменти от историята на Египет, като измежду тях се откроява Розетският камък - с помощта на него е разчетена египетската йероглифна книжовност. Именно той и доста други основни експонати за разбирането на античен Египет, ще Ви посрещнат и опишат приказката..

Наследството на Египет се отличава с голямо многообразие и надълбоко въздействие, което прониква в разнообразни аспекти на цивилизацията, технологиите и света като цяло. Тази галерия надвишава елементарните образни резултати, тя е авантюра през времето и знанието, респект към безграничния принос на Египет.
За децата има особено обособена зона, в която са проведени редица действия обогатяващи знанията за Египет, като VR oчила, арт клас с египетски рисунки, моделиране на пирамиди от картон, маски, пъзели, опция да облекат египетски костюми с които да се снимат, както и ще се научат да изписват имената и възрастта си с египетски писмени знаци.

При посещаване на изложбата имате неповторимия късмет да бъдете един от четиримата късметлии, които ще завоюват екскурзия до Египет за двама. Научете повече на antika.world

На 12-ти и 13-ти Август се открива изложбена зала, която ще остане 2 месеца, с детска зона и сувенирен магазин в Мол Galleria Бургас, там също ще можете да закупите билети  за главната галерия, както и да надникнете в изкуството, християнството и антиките на античен Египет.
Египетската приказка Ви очаква…
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР